• Gyomorfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! 29 éves fiatalember vagyok. Fél éve köhögök több orvosi vizsgálat után elküldtek gyomortükrözésre.A gyomorban jelentős mennyiségű epés succus.Urease teszt negatív.Terápia:kamillás ivókúra,cerucal tabletta szedése.Azóta visszatérő hasmenésem és gyomorfájdalmam van.Sokat büfizek és szellentek teltségérzésem van.Kérdésem:Milyen terápiát javasol?Miért nem gyógyulok meg?Milyen betegségem van?Köszönöm.Péter.

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!


        Célszerű fordított sorrendben haladnunk. Panaszait okozhatja funkcionalis bélbetegség (szervi eltérést nem tudunk kimutatni, oka bélmotilitási zavar, beidegzési eltérés lehet), a gyomorfájdalmat, böfögést, teltségérzést magyarázhatja fokozott levegőnyelés (evés,ivás, beszéd közben). Ezt tudatos odafigyeléssel, rendszeres, gyakori kis étkezéssel lehet mérsékelni. A visszatérő hasmenés és a nagyobb mennyiségű bélgáz nem kielégítő emésztés eredménye lehet, erre a fentieken túl emésztőenzim-pótlás (Mezym Forte), probiotikumok javasolhatók.

        Üdvözlettel: 

         Dr. Plósz János gastroenterológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-26 20:10:49; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 10:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: