• kedves doktor ur/nő

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        köszönöm az elöző válaszaikat.most azért fordulok önökhöz mert a múltheti vérvételem után a háziorvosom alacsony májfunkcióra gyanakszik ill.kijelentette hogy az van.sajnos ezt én nem tudom értelmezni,csak annyit tudok hogy kerülni kell a fűszeres és a nehéz ételeket.kérem segítsen abban hogy mi az az alacsony májfunkció,és mi a teendő?mitől lehet ez?és hogyan gyógyulhatok ki belőle nagyon hamar?előre is köszönöm válaszát. piroska

        WEBBeteg szakértő válasza a májbetegség témában

        Tisztelt Kérdező!

        Vélemény formálásához szükség lenne a laborleletekre is. Alapvetően a laborvizsgálat során májenzim-értékeket vizsgálunk, melyek májsérülés esetén megemelkednek, illetve vizsgálhatjuk az alvadási paramétereket és a szérum fehérje-összetételét, amely a máj funkcionalis kapacitását mutatja meg. Bármilyen eltérés esetében javasolt a májkímélet, amely az alacsony zsír és cholesterinbevitelt, a túlzottan  fűszeres ételek kerülését, alkoholtilalmat és májkárosító gyógyszerek és vegyszerek kerülését jelenti. Emelett vitamin és nyomelembevitel is javallott.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-29 21:37:09; Megválaszolva: 2011. április 08., 13:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: