• Hasnyálmirigy gyulladás megelőzése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Hogyan kerülhető el a hasnyálmirigy gyulladás kialakulása?

        WEBBeteg szakértő válasza a hasnyálmirigy-gyulladás témában

        Kerüljük a túlzott mértékű zsíros étkezést, főként alkoholfogyasztással együtt (disznótoros, lakodalom), hiszen a hasnyálmirigy-gyulladások felét ez okozza. Ezen kívül, ha epekövesség ismert és kis epekövek vannak a hólyagban, javasolt az epehólyxag-eltávolítás, mert az epekövek a közös epevezetékbe jutva elzáródást, hasnyálmirigy- gyulladást okozhatnak. Ritkább okai a pancreatitisnek a magas calcium illetve vérzsír-szint, ez laborvizsgálattal igazolható, gyógyszerrel kezelhető.

        Dr Plósz János belgyógyász-gasztroenterológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-02-15 18:38:20; Megválaszolva: 2011. július 27., 11:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Dr Bánfalvy Péter. A probléma 5 nappal ezelőtt kezdődött, mikor is fájó szúró érzést tapasztaltam a végbel nyilasom körül.Picit túlsúlyos ülő munkát végző nő vagyok. Egy bab méretű kitüremkedést észleltem ami eléggé...
        Kedves Doktor Úr! Kb 5 napja szurkál a gyomrom, feszül, savat érzek,mintha gyakoribb lenne a felbüfögés is. Étkezés után AZONNAL savanyú ízt érzek a számban. Néha ég a mellkasom, a torkomban érzem a savat és mintha az ínyem is...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció
        COVID-19 kisokos