• Colitis ulcerosa

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A férjem kb. 15 éve a fenti betegségben szenved. rendszeresen szedi a pentasa tablettát és hogy dolgozni tudjon és ne legyen szinte állandóan hasmenése szedi a reasec tablettát is. Nem hiszem, hogy ez jó, de sajnos eddig senki nem talált ki jobb megoldást. De a kérdésem az lenne, hogy pár napja észrevettük, hogy reggelente dagadt a keze, főleg az ujjakon látszik. Ez mitől lehet, és mit lehet ellene tenni? Köszönettel várom a választ.

        WEBBeteg szakértő válasza a vastagbélgyulladás témában

        Tisztelt Kérdező! 

        A betegség kezelésének alappillére a Pentasa tabletta. A tablettának egyik mellékhatása lehet és a férje esetében sajnos meglévő probléma a hasmenés. Ennek kontroll alatt tartására szolgál a Reasec tabletta. Ahogy írta is, eddig még senki nem talált ki sajnos jobb megoldást.

        A reggeli, főleg ujjakon jelentkező duzzanat hátterében a colitis ulcerosa egyik, a bélrendszeren kívüli tünetét, izületi gyulladást vélek felfedezni. Ez alapján az lenne a javaslatom, hogy férje keresse fel minél hamarabb a kezelő orvosát, hiszen ha valóban a betegség fellángolásáról van szó, akkor a terápia módosításra/kiegészítésre van szükség.

        Üdvözlettel: Dr. Kern András


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-05-03 12:11:51; Megválaszolva: 2011. július 28., 07:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: