Ez miért lehet?

Kedves Doktor Úr/NŐ! Azért írok most, mert több mint 3 hónapja gyomor-és bélhurutot állapítottak meg nálam, de semivel nem tudjuk elmulasztani. Azt mondta az orvos, hogy valószínű, hogy a stressztől van ez a betegség, mert a vér-és vizelet eredményeim teljesen jók lettek. A hasi ultrahangon nem találtak semmi elváltozást. De mégis kicsit nyugtalanít, hogy mitől lehet ez, miért nem múlik a gyomor-és bélhurutom? Lehetett más betegség áll a hátérben csak nem vesszik észre? Már a fájdalom a májamra és az epémre is kiterjed, tompa és igen erős fájdalomról van szó. Milyen vizsgálatot érdemes még elvégezni? Válaszát előre is köszönöm: Zsuzsa

Dr. Plósz János válasza gyomorhurut témában

Tisztelt Kérdező!

Kérdésem az lenne, milyen vizsgálattal állapították meg a diagnózist? Van-e valamilyen más panasz a fájdalmon kívül (hányinger, hányás, étvágytalanság, fogyás, láz, véres széklet, hasmenés, éjszakai nyugalmat zavaró panaszok) . A gyomor-bélhurutot általában a savtúltengés, a gyomornyálkahártya sérülése okozza, a stressz pedig a savtermelés fokozásában játszik szerepet. Ha tényleg gyomor-bélhurutról van szó, savcsökkentők, gyomornyálkahártya bevonók (Venter, Alusulin) javasoltak, a rendszeres gyakori étkezés és probiotikumok alkalmazása mellett. A helicobacter pylori fertőzés lehetősége is felmerül, ezt is érdemes lehet megvizsgálni, pozitivitás esetén kezelni.

Dr. Plósz János gastroenterológus

Kérdés: 2008. szeptember 04., 08:52 ;Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 08:20
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hasfájás szénsavas ital után
Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a problémám hogy szénszavas víz,kávé vagy bármilyen szénsavas ital ivása után,csípős étel evése után elkezd...
Gyomortükrözés szövettan eredmény...
Tisztelt Doktor Úr! Gyomortükrözés szövettani eredményében az alábbi értelmezésében kérném segítségét. "a lamina propriaban gócos jellegű...
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...
Krónikus Gastritisz
Tisztelt Doktor Úr! November közepe óta kezdődtek a panaszaim : haspuffadás, emésztési problémák, reflux. November 25.-én sor került a...
Van okom aggódni?
Tisztelt Doktor Úr! Gyomortükrözéses szövettani leletem: Makroszkópos leírás: 2 db 1 mm-es sárgás szövet Mikroszkóp leírás: HE festés...