• Gyomorfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő ! Szinte állandósult emésztési nehézségeim miatt kb. két hete áttértem a délig csak gyümölcsöt eszem étrendre. Természetesen így ebédkor már nagyon éhes vagyok és jól teleeszem magam. (Egyébként soha nem tudtam egyszerre sokat enni.) Kb. 3 napja ebéd után az gyomrom-hasam jobb oldala elég nagy területen és kellemetlenül fáj, és nehéz akár ülve maradnom a munkahelyemen. Mi lehet a fájdalom oka ? Köszönettel, T. Zita

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Valószínűleg a szokatlan nagyobb mennyiségű étkezés okozza a panaszt. Az étel addig nem jut tovább a gyomorból a belekbe, amíg a megfelelő kémiai és fizkai paramétereket nem teljesíti, emiatt a nehezebb húsételek akár 2-3 órát is időzhetnek a gyomorban, de ugyanez igaz a szénsavas üdítőkre is. Javaslom, reggelizzen is rendesen, étkezések között nyugodtan fogyasszon gyümölcsöt. A lényeg a gyakori, nyugodt kis étkezés lenne. Ha a fájdalom ennek ellenére nem szűnik, érdemes egy hasi ultrahang és laborvizsgálattal a lehetséges epés problémáknak utánajárni. A testmozgásnak is fontos szerepe van a a normális bélmotilitás fenntartásában.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-08-29 16:53:54; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 19:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés