• Epefájdalom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Időnként a jobb oldalamon a bordák alatt, inkább középtájon szúrást érzek. Régebben sokat szúrt az epém, de az inkább kifelé a jobb bordák alatt, és nem középtájon volt érezhető. Sajnos, van refluxom, gyomorhurutom. Néhány éve állapították meg. Korábban hasi ultrahanggal kimutatták, hogy eléggé telve van folyadékkal az epehólyagom. Mi lehet az oka? Milyen vizsgálatra menjek? Köszönettel: Lídia

        WEBBeteg szakértő válasza a hasi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az epehólyag normálisan folyékony epével telt, így ez nem probléma (az a gond, ha kővel telt). Jobb bordaív alatti és középtáji fájdalom lehet nyombélfekély, nyombélhurut, de epekövesség jele is. Javaslom, próbáljon epekímélő diétát, ha ez nem segít, első körben hasi UH ismétlés, máj és epeuti enzimek vizsgálata vérvétel során és ha ezek negatívak gyomortükrözés a kivizsgálás menete.

        Üdvözlettel:  Dr. Plósz János gastroenterológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-08-25 17:38:18; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 13:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés