• Kevés széklet - Ez baj?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Pár napota egyszer van székletem, ami úgy tudom nem egészséges dolog, de ez már azt hiszem egészen kiskorom óta így van. Lehet hogy nálam ez a normális?

        WEBBeteg szakértő válasza a széklet témában

        A napi háromszori illetve a heti egyszeri székürítés még éppen belefér az egyéni változatosságba, tehát a pár naponta 1x még teljesen elfogadható. Bár a napi egyszeri székelést tartjuk egészségesnek (gyorsabb béltranzit idő, kevesebbet érintkeznek a különböző toxinok a bélnyálkahártyával). Javaslom, fogyasszon több folyadékot és étkezési rostot, illetve mozogjon többet. A probiotikumok kúraszerű alkalmazása is segíthet.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-08-25 08:57:21; Megválaszolva: 2011. április 08., 13:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: