Vakbélműtét után

Tisztelt Doktor Úr! Szeptember végén operálták meg a 13éves lányomat vakbélgyulladásra. (hasi fájdalom és uh alapján) ,kezdődő hashartya gyulladása is volt.A műtét után azt mondta az operáló orvos,hogy a vastagbél egy 10cm-s szakaszon megvastagodott,falvastagság közel 1cm vastag. (Az uh alapján is) forduljunk gasztroenterologushoz. Kaptunk időpontot februárra. A műtét után diétázott 4hétig.Viszont azóta fogyott 10kg-ot, (55kg volt ,most 45kg) enni nem tud,mert nincs étvágya,ha mégis valamit eszeget,akkor hasmenése van vagy hány. Ez az étvágytalanság a műtét óta van. Vagyis a műtét után 3-4 hétig még volt némileg étvágya,nem volt hasmenés . Az utóbbi 3-4hétben fordulnak elő a fenti panaszok. Tejeset nem eszik,sem zsirosat,sem húst.Nincs semmilyen más betegsége. Szeretném a tanácsát kérni,hogy mi lehet a baj? Mitévő legyek,hisz február még nagyon messze van,nagyon aggódom. Köszönöm válaszát! Tisztelettel: Gabriella

Dr. Plósz János válasza bélfal vastagodás témában

A 10 kg fogyás illetve a testsúly majd 20%ának elvesztése mindenképp riasztó, véleményem szerint azonnali gyermek-gasztroenterológiai kivizsgálást igényel. A vastagbél falvastagodás Crohn betegségre utalhat, ezt a vastagbél endoscopos vizsgálatával lehet igazolni.

Kérdés: 2022. december 06., 21:48; Megválaszolva: 2022. december 06., 22:29

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Fehérvérsejt kóros-e a labor...
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy, Érdeklődni szeretnék, hogy a csatolt labor eredményeiben van-e bármi kóros?! A fehérvérsejtszám (4.2) nem gond-e?...
Melanoma esetleges áttéttel
Tisztelt Doktor Úr! A 45 éves feleségem áttétes melanómával gondozott beteg. Az utolsó UH vizsgálat alatt 2 elváltozást találtak, egyet a jobb...
Vélhetően nem cöliákia van a...
Üdvözlöm! Előzetesen a hasi ultrahangom kapcsán beszéltünk, ahol a vékonybél mérsékelt meteorismusát állapították meg, hogy SIBO illetve...
Inzulin rezisztencia?
Kedves Doktor Úr! Csatoltam a vérképemet. Meg tudná ebből mondani, hogy van-e inzulin rezisztanciám, vagy nincs? Nagyon szépen...
Reflux savtúltengés
Tisztelt Szakértő! Fél éve kezdtek el kezelni gyomorsav túltengés miatt. Fennállt már egy ideje, de akkor elmentem orvoshoz. Kaptam Nolpaza 40mg...