Tojás alergia

Tavaly fehérje diétával több mint 20 kilót fogytam, köretként párolt zöldség, vagy salátát ettem, gyakran fogyasztottam tojást is. Kb egy hónVálaszapja tojás evés után nagyon erős gyomorgörcsöt éreztem, hasmenésem lett, hánytam. Nem tudtam mi okozta ezért ujra próbálkoztam és egyre erősebb tüneteim lettek. Azt szeretném kérdezni, hogy nem lehet e valami komolyabb háttérbetegségem, nem eszem azóta tojást, de szinte folyamatosan tompán fáj a hasam, a bal bordaívem alatt. Válaszát előre is köszönöm.,!

Dr. Plósz János válasza Tojásallergia témában

Tojás-allergia illetve intolerancia előfordulhat (ez vérvétel során kimutatható), ez esetben a tojással készült ételek kerülése javasolt. Ha a panasz nem csak a tojáshoz köthető, elképzelhető más diagnózis is (gyomorhurut, H. pylori fertőzés), ezirányba gasztroenterológiai szakrendelés felkeresése javasolt.

Kérdés: 2021. február 25., 11:59 ;Megválaszolva: 2021. február 25., 15:57
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hirtelen fellépő hasmenés
Tisztelt Doktor úr! 38 éves nő vagyok, ez elmúlt évben nagyon sok vizsgálaton estem át. A panaszom a következő: heti egy napon, hirtelen, semmiből...
Gyomorfekély/gyomorrák
Narancssárga nyálka
Vitamin elszinezheti a székletet?
Teszt kérdés