Gyomorhurut

Tisztelt Doktor Úr! December végén hasi fájdalmaim,puffadásom volt (korábban Controlocot szedtem több,mint 1 évig refluxra, amelyet nyáron hagytam el) . Csináltattam egy hasi uh-t, akkor az epehólyagomon lévő polip 9mm-re nőtt (2019. májusában 4mm-es volt) . Azonban a vizsgáló orvos szerint panaszaim nem a polip okozza. A háziorvosom gyomorhurutot állapított meg, így egy hónapig szedtem a Controlocot (este 40mg) . Panaszaim megszűntek, a gyógyszer szedését elhagytam, azonban a tüneteim egy hét múlva visszatértek. Azóta újra szedem a Controlocot (este 40mg) . Panaszaim fokozatosan enyhültek/elmúltak 2 hét alatt, azonban az utóbbi egy hétben a Controloc szedése és a diéta betartása mellett is visszatértek, sőt a hasi fájdalom állandó jellegűvé vált, sokszor erősen görcsölök. Az elmúlt napokban hidegrázásom és folyamatos hányingerem is van. Az esti savcsökkentő beszedése után a gyomorfájdalmaim erősödnek, a tegnapi nap hasmenésem is volt a gyógyszer beszedése után pár órával. Ma voltam a háziorvosomnál aki az alábbi terápiát javasolta/írta fel: 1 hétig 2X40mg Esomeprazol Actavis, utána pedig esténként 40mg Esomeprazol Actavis. Egyetért a terápiával vagy indokolt-e esetleg egy gasztroenterológus felkeresése a panaszaim végett? Csináltassak-e esetleg egy hasi ultrahangot? Vagy a savcsökkentő változtatása és a dózis megemelése a helyes terápia? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza gastroenteritis témában

A hidegrázás, a hasi görcsök és a hasmenés refluxra nem jellemzőek, más betegséget keresnék a panaszok mögött, szóval a személyes háziorvosi vagy gastroent. szakvizsgálat indokolt lenne (a standard dózisú savcsökkentő mellett jelentkező panaszok véleményem szerint nem savas eredetű kórképre utalnak).

Kérdés: 2021. február 24., 15:13; Megválaszolva: 2021. február 24., 15:50
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése
Székletürítési problémák...
Epekő bontás
Baba gyógyszer mellett