Emésztőrendszer probléma

Tisztelt doktor nő! Szeretnék érdeklődni egy egészségügyi problémám végett, az általam elfogyasztott étel átmegy rajtam, folyamatosan híg a szekletem, és zsibbadast érzek a gyomrom alatt,magas a vérnyomásom hiába szedem a vérnyomás csökkentőt.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza hasmenés+ vérnyomás gyógyszer témában

Kedves Kérdező! Nagyfokú vizes hasmenés kiszáradást okozhat, ebben az esetben sürgősen konzultáljon a teendőkről a házorvossal. Ha nem ilyen súlyos a helyzet, akkor is először tisztázni kellene, mi áll a gyakori híg széklet hátterében. Elsőként háziorvosával konzultáljon, részletes labor vizsgálat javasolt: vérkép, vércukor, gyulladásos értékek, máj és vesefunkció, vas-szint meghatározás ionok ellenőrzése mellett pajzsmirigy betegség kizárása is ajánlott. Gasztroenterológiai vizsgálatra- eredménytől függően- feltehetően szükség lesz.

Az Ön által leírtak alapján valószínűleg nincs ideje felszívódni a vérnyomás-csökkentőnek, ez lehet a probléma egyik oka. Amíg nem szűnik a hasmenés, nehéz lesz a vérnyomását beállítani.

Ha 160Hgmm felett van a vérnyomás, elszopogatható gyógyszerrel átmenetileg lehet segíteni, ezt felírhatja a háziorvos.

Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Molnár Dóra

Kérdés: 2021. január 25., 17:09; Megválaszolva: 2021. január 25., 21:43
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Laktózintolerancia
Az alábbi leletet kaptam vérvétel alkalmával: Laktázgén C-13 9kbT polimorfizmusa 1allél: C, 2allél: C fenotipus: laktózintoleráns Módszer...
Hólyag a végbélnyílásnál
Pajzsmirigy + SM betegség
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...