Vélemény kérés

Üdv! Gyomorkapszulás vizsgálatom volt, melyből kiderült apróbb fekélyek látszódnak a vékonybél végén. Kaptam egy gyomorsav lekötőt, ami a fekélyek gyógyulására a is jó. (Emozul 40mg) További lépésként ajánlották a vastagbél tükrözését és mennyiségi széklet calprotectin teszt elvégzését. Szeretném Öntől kérdezni: Ön szerint magából a széklet mintából nem derülne ki elég adat? Illetve mennyire szükséges a vastagbél tükrözés? Ön szerint a gyógyszer használata és egy egyénre szabott diéta nem lenne önmagában elég? Ha lehetséges és nem szükséges nem szeretném elvégezni a tükrözést, eléggé félek tőle. A székletemmel minden rendben, úgy gondolom ha nagyobb baj lenne az jelentkezne itt. Hányni pedig nem szoktam. Vagy ha esetleg tudna valami alternatívát ajánlani meghallgatom. Előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza kapszulás vizsgálat témában

A leírt információk alapján nem tudok megfelelő válasz adni. Ami hiányzik: miért történt a kapszulás vizsgálat? hol látták a fekélyeket? (ha valóban a vékonybél végén, akkor az nem savas eredetű, hanem gyulladásos bélbetegsére utal) . Szintén gyulladásos bélbetegség diagnosztikájára alkalmas a javasolt vastagbél-tükrözés (ekkor mintavétel is történhet) valamint a calprotectin-szint vizsgálat is.

Kérdés: 2021. január 21., 16:27; Megválaszolva: 2021. január 21., 21:12
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Laktózintolerancia
Az alábbi leletet kaptam vérvétel alkalmával: Laktázgén C-13 9kbT polimorfizmusa 1allél: C, 2allél: C fenotipus: laktózintoleráns Módszer...
Hólyag a végbélnyílásnál
Pajzsmirigy + SM betegség
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...