ALHASI ÉGÉS

Tisztelt Doktor úR! Égő érzésem van a köldököm körül. Illetve az alatt is az alhasamban. Olyan érzés mintha a gyomrom legalja égne. Tükrözés:enyhe antrum gasztritisz,heliko nincs Kontrasztos hasi ct, hasi uh, hida:negativak vérvételen:amiláz,lipáz rendben. Nőgyógyászat:rendben Szedtem 2 x20 ppi t kb 3 hétig, de mivel semmit se használ erre az égésre, azt gondolom,h lassan leépítem. Ön szerint ha az antrumban van a gasztritisz,akkor az éghet ott a gyomor legalján?de akkor használna rá a ppi,nem? én azt olvastam,akinek a gyomra ég, az fenteb, a gyomorszájnál ég... vagy ha nem a sav okozza, akkor merrefelé menjek még?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a hasi égő érzés témában

A panasz helye nem gyomor- illetve savas eredetre utal. Az égő érzés felveti gyulladásos folyamat vagy akár idegi eredet lehetőségét is (ez utóbbi esetben a fájdalom helye típusosan a bőrbeidegzésnek felel meg). Ha nem szűnik meg spontán a panasz, akkor érdemes lehet egy vastagbélvizsgálatot is elvégeztetni (gyulladásos bélbetegség kizárására).

Kérdés: 2020. december 25., 18:25; Megválaszolva: 2020. december 25., 20:42
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Vélemény kérés
sovány vagyok hizni szeretnék
Veres nyálka szellenteskor
Sörélesztő intolarencia
Műtét utáni hasmenés