Rekeszsérv

Tisztelt Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy a rekeszizom sérv minden esetben veszélyes lehet? Kb fél évvel ezelőtt tapintottam ki a gyomorszáj felett, a szegycsont aljánál egy viszonylag nagyobb dudort (kb 3 x 5 cm), elmentem háziorvoshoz, aki azt mondta, hogy valószínűleg lipóma és majd idővel nézessem meg sebésszel. Ezután annyira nem foglalkoztam vele, mivel elég sok lipomám van. De 2 héttel ezelőtt elmentem és megnézettem, a doktornő szerint rekeszizom sérv, de ő nem hasi sebész, így nézessem meg hasi sebésszel is. Szerinte ne foglalkozzak vele, hacsak nem okoz panaszt. Csak azt nem tudom ilyenkor mi minősül panasznak. Jövő hétre van időpontom, de ahogy olvastam erről a neten, kicsit meg vagyok ijedve, mivel látom, hogy van olyan sérv, amivel nem kell annyira vészesen foglalkozni és van egy másik, ami elzárhatja az ereket és elhalhat a gyomor azon része. A kérdésem az lenne, hogy az a sérv, ami veszélyesebb, az kialakulhat bármelyik rekeszizom sérvből vagy az már kialakult volna és így ettől nem kell tartanom? Mert a kevésbé veszélyes sérvnél nem írják sehol, hogy figyelni kellene, nehogy rosszabbra forduljon. Az elmúlt fél évben nem nőtt, nem lett nagyobb, néha előfordul, hogy gyengén fájdogál. Az elmúlt 1-2 napban a bordáim alatt érzek 1-2 másodpercig tartó szúró érzést és magán a sérven kicsit érzem, hogy “van”, vagyis nem fájdalmat, csak érzek ott valamit. Pánikbeteg vagyok és szorongós, gondolom ez az érzés inkább attól van jelenleg. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a rekeszsérv? témában

Kedves Kérdező! Szerintem ezt képalkotó vagy gyomortükrözés nélkül megállapítani nem lehet. Így ne kezdjen utánajárni, de nem, egyébként uralható eltérés, extrém esetben műtétet igényelhet.

Kérdés: 2020. december 06., 23:50; Megválaszolva: 2020. december 07., 08:28
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Mi okozhatja a hasmenést?
Tisztelt Doktor Úr! 22 éves fiú vagyok, 4 éve refluxos. 1 hónapja urológiai problémám (feltehetőleg gyulladás) jött elő, mire elkezdtem szedni 2...
Furcsa dolog a székleten
Laboreredmény
Tisztelt Doktornő, Évente elvégzett kontroll laborvizsgálat eredményén a éhgyomori cukor, lipáz, koleszterin, valamint neutrofil és limfocita...
Colitis ulcerosa
Tisztelt Doktor Ur! 31 eves ferfi vagyok, kb 6 ev diagnosztizalt colitis (proctitis) ulcerosaval. 2 vastagbeltultukrozes tortent ez ido alatt, a legutobbi...