Reflux, Nyombélfekély, Gyomofekély?

Üdvözlöm! 2 hete bizonytalan eredetű hasi fájdalmam van, ami hátba kisugárzik. Lehetséges, hogy mozgásszervi az eredet és a hátból sugárzik a gyomor tájékára. Ebben kérem a segítségét. Egzakt tünet: Napközben(kizárólag), pár másodperces gyomortájéki fájdalmat érzek, majd ez elmúlik és "amikor gondolja visszajön". Független az étkezéstől. A fájdalom enyhe, tompa jellegű. A háziorvosom írt fel rá protonpumpagátlót, de egyelőre nincs változás. A jelenlegi helyzet miatt nem szándékozom terhelni az eü. ellátórendszert. Van elég gondjuk nélkülem is és jelenleg úgy érzem, hogy a tüneteim sem indokolják ezt. Igaz, laikusként nem fogok tudni az Önök tudásához mérten megfelelő döntést hozni. Próbáltam hasi tájékon kitapintani a fájdalom forrását, de erősebb nyomásra sem érzek sehol fájdalmat. Első körben hasnyálmirigyre gondoltam a reflux és a többi gyomor eredetű probléma után, de ott tartós, erős övszerű fájdalmat írnak, illetve mondanak. Ez az én állapotomra nem jellemző. Most volt teljes vérképvizsgálatom (másfél hete). Teljesen negatív. Minden értékem a referencia értéken belül mozog. Egyébként nem jellemző rám a túlzott gyomorsav termelődés. Természetesen életem során többször tapasztaltam, de mindig tudtam ételhez kötni a panaszaimat. Mi az Ön véleménye? Okozhat enyhe, pár másodperces vissza-visszatérő fájdalom(inkább kellemetlen) érzést gyomorprobléma? Kipróbáltam ,hogy nem érkezem, csak délben. Nem volt panaszom a fent leírtakon kívül. A gyomortükrözés tudom, hogy pontosabb képet mutatna, de azt mindenképpen szeretném elkerülni, amennyiben mód van rá. Az egyik oka, hogy rendkívül intenzív a garatreflexem és számomra rendkívül kellemetlen egy ilyen beavatkozás.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a hasi fájdalom témában

Nem feltétlenül gyomor eredetű lehet a panasz (a jellege azonban inkább belszervi, mint mozgásszervi). Hasonlót okozhat bélfal-feszülés is, szóval a gyakori, rendszeres, nyugodt kis étkezések mellett pár hetes probiotikus kúrát illetve Duspatalin vagy Meteospasmyl használatát javasolnám.

Kérdés: 2020. október 06., 15:57; Megválaszolva: 2020. október 08., 18:13
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emésztőrendszer probléma
Emésztési zavarok.
Végbél tájékán furcsa erzes
Gyomor helyreállítása.
Vélemény kérés