• Mi állhat ezeknek a tüneteknek a hátterében?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Előre is elnézést kérek a megfogalmazásért. Elvégzem a "nagy dolgomat" a mosdóban, majd tisztára törlöm magam ott. Azonban később 1-2 óra elteltével, mikor megyek "kis dolgot" intézni, észreveszem, hogy a bugyim "nagy dolgos", annak ellenére, hogy tisztára töröltem magam. Ilyenkor újonnan kell 1-2 törlés, hogy tiszta legyek.. Illetve, még azt vettem észre, hogy például bugyi felhúzáskor, vagy fürdés után törölközés közben, ha hozzáérek a végbélnyílásomhoz, olyan érzésem van, mintha "nagy dolgot" kellene intéznem, pedig nem. Más tünetet nem tapasztaltam, azonban ezeket a tüneteket már 7-8 hónapja tapasztalom. Mi állhat ezeknek a tüneteknek a hátterében? Hogyan kezeljem? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a széklet-tartás témában

        Első körben mindenképp további vizsgálatok szükségesek (az állapot, leírása alapján széklettartási elégtelenség is lehet), szóval mindenképp proctológiai vagy gastroenterológiai kivizsgálást javasolnék.


        Kérdés: 2020. szeptember 14., 09:41; Megválaszolva: 2020. szeptember 16., 20:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: