Bélproblémák

Kedves Dr Plósz János! December elején kaptam Rabemant refluxos tünetekre. Januárban jelentkezett először egy furcsa feszülő érzés az egész hasamban, majd gyógyszert váltottunk, ez el is múlt. Utána hónapokig szedtem Esomeprazolt és Quamatelt. Május elején aztán állandósult nálam a hányiger, egy hónap után a háziorvos írt Normixot, gondoltuk sibo a PPI miatt. Ez akkor segített, kb 2 hétig. Majd visszajött minden -hányiger,köldök körüli diszkomfort, nyomás, étvágytalanság, laza, pépes széklet. Megismételtük, azóta ProGastrot iszok.A hányiger újra elmúlt, néha az étvágyam is jobb.De a pépes széklet megmaradt,köldök körüli diszkomfort is.Ez a diszkomfort ez konkrétan közvetlenül köldök mellett bal oldalon van egy ökölnyi gázbuborék szerű valami,ha megnyomom érzem a buborékokat,ott kemény, napközben eltűnik, majd visszajön.Volt, hogy megnyomtam azt a buborékot és refluxos felbufoges jött utána.evéstől függetlenül van ott a buborék.Meteospazmyl nem segítetSzóba jött a Crohn betegség.Kb 3hónapot kell várnom a vastagbél tükrözésre, de a dokim azt mondja,szerinte nem szűkület vagy ilyesmi mert akkor nem lennék jobban, csak rosszabbul.Nincs hasmenésem, görcsök, napi egyszeri a széklet(reggel).Január óta 6kilot fogytam. Volt egy laborom, alacsony vitamin és vas szintekkel, erre kaptam tablettákat, két hónap múlva minden érték megfelelő lett.Ez ha jól sejtem nem jelent felszívódási zavart?Crohn mellett ez lehetséges? Nincsenek tipikus tüneteim rá,se véres széklet,se láz,se hasmenés,de Crohn-os ismerősök szerint is ez valószínűleg az,azért segített a Normix.Most kaptam még egy kúrát,hogy a tükrözésig jobban legyek.Lehet, hogy tényleg inkább sibo és ez a 3.kúra majd helyrehoz?Milyen vizsgálattal tudnám kizárni a Crohn-t a tükrözésen kívül?Ön szerint valóban lehet az a bajom?Attól is tartok hogy addigra mire kiderül késő lesz,szűkületek lesznek,műteni kell.Márciusban jobb oldalon volt sokszor kemény,ehhez hasonló,az akkori kontrasztos CT negatív.Válaszá köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a hasi fájdalom témában

A panaszok alapján a gyulladásos bélbetegség kevésbé valószínű, én inkább dysbacteriosis-ra vagy SIBO-ra gondolnék. Crohn esetében a CT is képes a falvastagodás leírására. Széklet calprotectin vizsgálat segíthet eldönteni, hogy van-e jelentősebb gyulladás a bélben.

Kérdés: 2020. augusztus 28., 09:21; Megválaszolva: 2020. augusztus 31., 16:06
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Laboreredmény
Tisztelt Doktornő, Évente elvégzett kontroll laborvizsgálat eredményén a éhgyomori cukor, lipáz, koleszterin, valamint neutrofil és limfocita...
Colitis ulcerosa
Tisztelt Doktor Ur! 31 eves ferfi vagyok, kb 6 ev diagnosztizalt colitis (proctitis) ulcerosaval. 2 vastagbeltultukrozes tortent ez ido alatt, a legutobbi...
Gyomor és nyelőcső problémák.
Tisztelt Doktor Úr, Abban szeretném kérni a véleményét, hogy egy másfél hónapja kezdődött nem rendszeres hanyinger es a szegycsont tájon...