• kicsit sárgásabb bőr, gamma gt 158, SGPT 94,SGOT norm

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt! A kérdésem : elég, ha elkezdek több zöldséget gyümölcsöt , kevés húst , kevés tejterméket enni, vagy menjek el feltétlenül, 1-2 hónapon belül orvoshoz Ct-re vagy ultrahangra? Mert: A máj értékeim 3 hónappal azután kezdtek emelkedni miután 3 évvel ezelőtt kullancs csipett meg előtte közvetlenül szedtem antibiotikumot gennyes mandulára. A kokárda megjelent a bőrömön, de lyme vérvétel negatív lett kétszer.Nem szedtem rá gyógyszert. Moneo nukleózisom volt 5 éve. A máj értékeim az elmúlt 3 évben ingadozók, de nem jók.2 éve voltam ultrahangon azt mondták kicsit zsíros a májam Vért szoktam adni, de az az elmúlt pár évben 200-ra ugrik a vérnyomásom a tűt meglátva, ezért nem adhatok. Nem étkezem egészségesen, nem is sportolok. Nem iszom sokat (1-2 sör ) cigerettázom. 183/93

        Dr. Plósz János válasza a májenzim-értékek témában

        Első körben mindenképp érdemes az életmód egészségesebbé tételével elindulni (gyakori, kis étkezések, kalóriabevitel csökkentése, rendszeres, intenzív testmozgás, optimális testsúly elérése). Ha ennek ellenére is magasabb máj- és epeuti enzoimértékei vannak, hepatológiai szakrendelés felkeresése indokolt.


        Kérdés: 2020. augusztus 05., 13:45; Megválaszolva: 2020. augusztus 07., 21:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: