Emésztés

Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül 2honapja kérdeztem, hogy szuztea kapszula szedés befejezése után még tovább tartottak a tüneteim, reggeli sürgető szerelési inger, laza széklet, puffadás. A tanácsára szedtem pribiotikumot, a panaszaim részben rendeződtek, a szekletem már normális állagú a puffadás megszűnt, viszont egyből reggeli ebredés után mennem kell,előfordul hogy elég sürgető az inger, de a szekletem akkor is normális. A korábbiakhoz képest ez megváltozott, régebben csak reggeli után tudtam wcre menni. Részben úgy érzem lehet ez már pszichés is, mert amint felebredek már egyből stresszelek hogy na megint mennem kell, napkozben nincs problémám, utalhat ez a változás valamilyen betegségre?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza fokozott irritabilitás témában

Nem feltétlenül utal betegségre a tünet, valóban lehet pszihés alapú (szokássá vált folyamat) . Érdemes lehet pár hétig Duspatalin vagy Otilonium tabl.-t használni, mozogni rendszeresen, intenzíven (feldolgoznia stersszt) , illetve kerülni a bélmotilitást serkető szereket (pl. koffein) .

Kérdés: 2020. július 30., 06:06; Megválaszolva: 2020. július 30., 07:51
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése
Székletürítési problémák...
Epekő bontás
Baba gyógyszer mellett