• Emésztés, szédülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! 1hete emésztési problémáim léptek fel, leginkább szorulás és hányinger (tényleges hányás nem fordult elő, de vissza-visszajött az emésztetlen élelmiszer pl.lehajláskor. Emellett iszonyat fejfájások gyötörnek, illetve szorító érzés a fejben, és ma hajnalban szédülésre ébredtem. Vashiányos vérszegénységgel küzdök, viszont nem szedem rendszeresen a vasat(maltofer szirup). Most is pár napja abbahagytam, így látom hogy a székletem sárgás. Segítséget kérek, hova forduljak, milyen szakemberhez és milyen sorrendben? Vagy várjam ki türelemmel amíg az emésztés helyreáll és a migrén alábbhagy? A szédülés aggaszt leginkább. Előre is köszönöm tanácsát. Üdvözlettel, Abigél

        Dr. Plósz János válasza a reflux+migrain témában

        A sárgás széklet normális, amitt nem kell aggódnia. A lehajláskor jelentkező regurgitáció relfux jele, emiatt mindenképp érdemes tartósabb gyógyszeres terápiát használni (savcsökkentő, motilitást serkentő szerek) valamint gyomortükrözést végeztetni. A migrén miatt ideggyógyászati kivizsgálás és fájdalomcsillapító terápia beállítása indokolt (a fejfájáshoz társulhat a szédülés).


        Kérdés: 2020. június 26., 12:37; Megválaszolva: 2020. július 01., 12:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.