• Hasi fej és gerinc fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jonapot kívánok! 29 éves férfi vagyok 183 cm 78 kg. Étkezés után nagyon erős hasi fájdalom gyötör, valamikor annyira hogy fel sem bírok kelni legtöbbször köldök körül vagy bal bordaív alatt vagy ritkán jobb de soha nem egyszerre fáj mindenhol. 90% ban köldök körül. Étkezés után még tapasztalom hogy remegek elmegy minden erőm fáradt vagyok kiszárad a szám, szédülök és fehér állandóan a nyelvem. Minden nap nagyon erős fejfájásaim szoktak lenni általában tarkó tájékon de előfordul halánték homlok orr illetve szem mögött. Mindennaposak a gerinc illetve ízületi fájdalmaim is. Zsibbadásokat érzek sokszor a fejemen a karjaimban illetve a lábaimban és a testemen bárhol jelentkezik izomrángás. Van gerinc servem a nyakamon illetve derekamon de a neurológus doktornő azt mondta ezeknek ennyire nem kéne fájnia illetve problémát okoznia. Refluxot állapítottak meg nalam 2011 ben de egészen 2018 ig semmi panaszt nem okozott és azóta kapom rá a savcsokkentoket de nem használ semmilyen gyógyszer. Tavaly októberben volt egy vakbélműtétem de abból felgyógyultam. Tavaly kiderult hogy laktóz erzékeny vagyok de a diétát azóta is szigorúan tartom ha olyat eszem veszek be rágótablettàt. Jelen panaszaim 3-4 hónapja állnak fent. Kb két hónapja volt olyan hogy délelőtt ettem pizzát majd egész délután rosszul voltam, feszített a gyomrom és 5 óra múlva kihánytam a megemésztetlen pizzát. Hasi uh hasi CT gyomor illetve vastagbél tükrözés negatív. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a has- és fejfájás témában

        Amit érdemes megnézni, hogy nincs-e hisztamin-intoleranciája (ez a hasi panaszokat és a fejfájást magyarázhatná) illetve még felmerül bennem a Whipple-kór lehetősége (ez egy igen ritka, beleket érintő fertőző betegség, gyomortükrözés során vett vékonybél biopsziás mintából igazolható).


        Kérdés: 2020. május 27., 18:29; Megválaszolva: 2020. május 30., 08:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor/Doktornő! Másfél éve ellehetetleníti az életemet az állandó gyomorfájdalom/mellkasfájdalom, rányomja a bélyegét a családi életre, munkára, szabadidōre. Háziorvos, sűrgősségi osztály, többszöri hasi ultrahang, többszöri...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.