• Vérző aranyér?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dr Bánfalvy Péter. A probléma 5 nappal ezelőtt kezdődött, mikor is fájó szúró érzést tapasztaltam a végbel nyilasom körül.Picit túlsúlyos ülő munkát végző nő vagyok. Egy bab méretű kitüremkedést észleltem ami eléggé feszült fájt. Házi orvossal egyeztetve aranyér gyanura gondolva reparon kúp és krém illetve detralex500 mg 2*2 db javasolt. 3 napig nem éreztem javulást. Aztán egyszercsak megszűnt a feszüles mintha javulni kezdene. De észrevettem, hogy minimális vérzés jelentkezett. Ami azóta is tart, bár a tegnapi napon ez is megszűnni látszott. De ma megint elkezdte amitől azért megijedtem. Illetve a látványtól is. Előre is elnézést kérek a képért amit csatolok, az oldalánál lévő pontból jön a vérzés 9. Vírus helyzet miatt nem jutottam el még a megfelelő vizsgálatra. Szeretném kérdezni mit javasol ennek a vérző pontnak a kezelesere/fertőtlenítés ere .? Illetve hogyan tovább. Mennyi. A türelmi idő, mennyit érdemes ezzel várnom. Meg gyógyul e a javasolt gyógyszerek hatására vagy mi tévő legyek. Köszönettel: Anita

        Dr. Plósz János válasza a külső nodus témában

        Kedves Anita! A kép nem jött át, így arról nyilatkozni nem tudok, de a panaszok leírása alapján thrombotizált (rögösödtt) külső aranyeres csomó okozhatja a bajt (legalább is ez a legvalószínűbb). A fokozott higiénén kívül más teendő nincs, pár héten belül rendeződni kell a helyzetnek. A Detralex és a Reparon maradhat (előbbi tartósan, kúraszerűen, utóbbi a panaszok megszüntéig).


        Kérdés: 2020. május 13., 21:04; Megválaszolva: 2020. május 18., 11:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.