• Gyomorpanaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr! Kb 5 napja szurkál a gyomrom, feszül, savat érzek,mintha gyakoribb lenne a felbüfögés is. Étkezés után AZONNAL savanyú ízt érzek a számban. Néha ég a mellkasom, a torkomban érzem a savat és mintha az ínyem is égne.(ezutóbbi talán estefelé jelentkezik inkább) A székletem is hasmenés jellegű, de csak egyszer van. Étvágyam sem az igazi. Refluxra 40mg Esomeprazolt és 20mg Quamatelt szedek, Salvus vizet iszok, továbbá teákat (édesgyökér,kamilla, citromfű és orbáncfű) iszok. Mellé Ventert és Protexin balance-ot. Emellé vasat, A,B(komplex),C,D-vitamint, folsavat, nagyjából egy hónapja. Itopridot szedtem még pár hete több,mint egy hónapig, de nem volt hatása, így abbahagytam. Attól félek, hogy amit érzek az egy gyomorfekély miatt van. Lehetséges ez? (Február közepén voltam gyomortükrözésen, AKKOR tiszta volt minden, már előtte is szedtem gyógyszert. Nem eszek fűszereset sem zsírosat) Továbbá mi magyarázza a számban megjelenő savanyú ízt azonnal étkezés után? Válaszát előre is köszönöm! Jó egészséget kívánok Önöknek!

        Dr. Plósz János válasza a savanyú szájíz témában

        A savcsökkentők mellett nagyon valószinűtlen, hogy gyomorfekély alakulna ki. Ha reflux magyarázná a savanyú szájíz megjelenését, akkor érdemes az Esomeprasole dózisát 2x40mg-ra emelni és ezt használni legalább 3 hónapig (a Quamatel nem szükséges mellé). Ha ennyi idő alatt sem szűnik meg a panasz, akkor a refluxos eredet szinte teljes bizonyossággal kizárható, más okot kell keresni (fül-rr-gégészer, fogászat).


        Kérdés: 2020. május 13., 18:42; Megválaszolva: 2020. május 17., 11:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.