• Mi lehet a bajom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! 3 hete széklet problémával küzdök. Nem megy a hasam, de viszonylag sokszor járok WC-re és mindig híg a székletem. Sajnos fogyok is tőle. Bármit eszek, el kezd a hasam görcsölni és kis idő után irány a wc. Már egyszer volt ilyesmi problémám, amikor az orvosom azt ajánlotta, hogy teljesen hagyjam el a tejet, mert lehet a tejfehérje okozza. Ugyanis a tejtermékek evése után még a "megszokott"-nál is erősebb reakcióm van. Ez akkor segített, de most is így tettem és így is egyre gyengébbnek és fáradékonynak érzem magam. A testem pedig kezd nagyon le/kimerülni és a hajam is erősen hullik. Nem vagyok benne biztos, hogy ez mindenképp a tejtől lenne. Ami még tény, hogy rengeteg tejet ittam. Képes voltam egy nap 2 litert is valamilyen formában meginni, bár mindig azonnali wc-re menéssel járt. De most tényleg tanácstalan vagyok. Étvágyam van, de nagyon hamar teli leszek kevés ételtől is. Ezt pedig a családom és a párom is látja. Mi lehet a bajom?

        Dr. Plósz János válasza a gastroenteritis témában

        Leírása alapján gyomor-bélhurutja zajlott, mely után gyakran marad vissza irritabilis bél szindróma. Érdemes óvatos, laktózmentes diétát tartani, enni gyakran, rendszeresen, lassan, nyugodtan. Probiotikum legalább 1 hónapos használata (pl. Bonolact Regeneral) valamint gyógyszeresen Duspatalin, Meteospasmyl vagy Otilonium szedése segíthet. Ha pár héten belül nem javul a helyzet, keresse háziorvosát.


        Kérdés: 2020. április 22., 19:33; Megválaszolva: 2020. április 23., 10:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.