• Has bal oldala szúr antibiotikum kúra után

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr/Nő, 4 hete egy átment rajtam egy hányós - hasmenéssel járó fertőzés, és a harmadik napon, mikor minden tünet megszűnt, a visszamaradt hasszúrással orvoshoz mentem. Székletmintát küldtem, ami negatív lett, de addig is 3 napig napi 2x2 Normixot szedtem, Enterol probiotikummal. MIvel a gyógyszertárban nem volt tablettás változat, ezért por formájában szedtem. Azóta a hasam folyamatosan puffad, jobb oldalon köldök magasságában -  a köldök horizontális vonalában  tompa, néha szúró, általában kellemetlen fájdalom gyötör, ami néha kisugárzik a lágyékhoz. Nem köthető étkezéshez, szokásokhoz, mozgáshoz, van hogy fél napig egyáltalán nincs tünet.. A doktor azt mondja valószínűleg lokális bélgyulladás, ami magától is múlhat, ha nem vagyok lázas, nincs hasmenés, hányás, akkor nincs nagy probléma.  Múlt héten eszembe jutott, hogy a probitokumot én a számba öntve szedtem, nem oldottam fel vízben, így péntek óta újra szedem az enterolt már tablettás formában, de nem segített. Tudna segíteni mi legyen a gond? Biztos, hogy bél, nem lehet máj vagy vese, vagy bármi más? Kövessek valamilyen diétát, házi gyulladáscsökkentőkkel próbálkozzak, pihentessem, vagy csináljam újra a Normix kúrát ezúttal hoszabb ideig? Köszönettel, Lajos 

        Dr. Plósz János válasza a hasi dyscomfort témában

        Ha jelenleg csak a puffadás és a dyscomfort-fájdalom van, szerintem a kúra más típusú probiotikummal való kiegészítése (Progastro825, Bonolact, Protexin) illetve panaszvezérelten Meteospasmyl, Duspatalin vagy Otilonium használata mellett jó eséllyel megszűnhet. Diétában a gyakori, kis étkezések, a nehéz, fűszeres ételek kerülése jön szóba. Ha a panasz pár héten belül nem szűnik, akkor érdemes tovább vizsgálódni.


        Kérdés: 2020. március 30., 15:48; Megválaszolva: 2020. március 31., 13:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: