• CT lelet II.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dr Plósz János! Köszönöm gyors válaszát ( https://m.webbeteg.hu/orvos-valaszol/emesztorendszer/162604 ) Felmerült még egy kérdés, hogy mivel eddig se használt a PPI, mit jelent az, hogy nem savas eredetű a probléma? Akkor mi okozza? Továbbá amit a lelettel kapcsolatban írtam, az eltérések, azoktól mi a véleménye? Kizarhatom így a Ct-vel és a gyomortükrözéssel egy esetleges emésztőrendszeri daganat jelenlétét? Valamint a gyógyszerek és a Venter meddig szedhető komolyabb mellékhatások, esetleg polipok kialakulása nélkül? (Esomeprazol, Itopride)

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        Dupla dózisú PPI mellett tulajdonképpen megszűnik a savtermelés a gyomorban, tehát 3 hónap alatt ha a panasz nem változik, más okot kell keresni a háttérben (Plummer Vinson syndroma, epés reflux, motilitászavar, nyelőcső-nyh. túlérzékenység...) A CT vastagbél eredetű folyamatok kizárására nem alkalmas (máj, epe, hasnyálmirogy, nyirokcsomók megítélésére OK). Gyomor polypok kialakulását a PPI jellegű (esomeprasol) szerek okozhatják (de ezek nem valódi polypok, hanem a gyomor mirigyeinek a túlnövekedése), a rosszindulatú átelekulás veszélye nélkül.


        Kérdés: 2020. március 20., 10:40; Megválaszolva: 2020. március 20., 12:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Rákgyógyítás
        Így vesz részt a mesterséges intelligencia a kezelésben.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció