• CT lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dr Plósz János! Előző kérdésem ( https://m.webbeteg.hu/orvos-valaszol/emesztorendszer/162542 ) folytatása ez.Meglett a CT, mérsékelten nagyobb májat ír(annak ellenére hogy a májfunkciok normálisak,a GPT még alacsonyabb is a minimálisnál) A jobb oldalon a 9es szegmentumban ír egy alacsony denzitásu nodulust. És vesében jobb oldalon egy 4mm-es kifejezetten hipodens laesiot.Egyebekben teljesen negatív.Nem tudom még ezek mik, de ezeknek nincs köze az emésztési problémákhoz.Veres széklet egyetlen egyszer fordult elő,viszont aranyerem is van, többször is, akkor is volt, de az a székletemben még sosem hagyott nyomot. Valószínűleg a folyamatos félelem, hogy valami komoly betegségem van fokozta a tüneteket, de kérem nyugtasson meg hogy a gyomortükrözés és a hasi CT alapján kizarhatom bármilyen emésztőrendszeri daganat jelenlétét.(kontrasztanyagos volt a vizsgálat természetesen, és innom is kellett jódos kontrasztanyagot) Savas, refluxos panaszaim még mindig fennállnak, ég a gyomrom, savanyu a nyálam, a szájüregemtől a gyomromig érzem a savat. Reggelente most szedem a 40mg Esomeprazolt, este egy 20mg Quamatelt, napközben Ventert iszok étkezés előtt. Kérdésem még az, hogy ha már 3honap alatt kialakult nálam egy polip a ppi-tol ami akkor nem is használt, szamítsak erre a továbbiakban is? És a Venter meddig szedhető büntetlenül? Nem akarok gyógyszereken élni, nem akarok a mellékhatások miatt rosszul lenni. Az életmódi/étkezési tanácsokat is szigorúan betartom a refluxra. Mikor lesz javulás? Mikor leszek olyan mint mielőtt ez az egész elkezdődött, 7honapja? És ha ilyen erősen érzem a reflux tüneteim számíthatok arra hogy felmaródásokat,Barettet,fekélyt fog okozni, vagy ha szedem a gyógyszereket akkor nem kell ettől félnem? Köszönöm eddigi válaszait, és ezt is előre is! Tisztelettel:Csilla

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        A gyógyszeres terápia mellett nem várható refluxos szövődmények (felmaródások, Barrett laesio) kialakulása. Ha az esomeprasole+famotidin terápia mellett is panaszos, megpróbálható 2x40mf esomeprasole használata (ezzel effektív savmentesség érhető el). Ha 3 hónap 2x40mg esomeprasole mellett sem válik panaszmentessé, akkor a panaszok savas eredete erősen kérdéses.


        Kérdés: 2020. március 19., 13:18; Megválaszolva: 2020. március 19., 20:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Rákgyógyítás
        Így vesz részt a mesterséges intelligencia a kezelésben.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció