• 1 csepp vér

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor úr/doktornő! Ma székelés után 1 csepp vért vettem észre a wc kagylóban, (igaz kicsit erőlködtem is) ezt követően enyhén csíp, ég, viszket a végbélnél egy ideig. Azóta pánikolok. Délután már nem láttam vért a wc-ben, talán halvány vércsíkot a papíron. Napok óta nyirkos érzés a végbél körül. Napi 10-12 órát dolgozom a gép előtt, túlsúlyom is van. Mi lehet a baj? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: F. Ernő

        Dr. Plósz János válasza a vérszékelés témában

        A panaszt okozhatta a végbélnyálkahártya sérülése, de akár belső aranyeres csomók is. Első körben székletlágyítás javasolt (bő folyadék- és rostfogyasztás, rendszeres intenzív testmozgás), illetve helyileg hámosító-ápoló kenőcs használata (pl. Reparon). Ha a panasz ismétlődne, érdemes legalább egy rectoscopos (végbéltükrözéses) vizsgálatot végeztetni.


        Kérdés: 2020. február 17., 18:59; Megválaszolva: 2020. február 23., 20:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: