• Gyomorfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Pár éve időszakonként fájdalmat érzek hasi tájékon, de a pontos helyét nem tudom meghatározni. Köldök/gyomor/máj tájékán érzek feszĂ­tő, néha szÚró fájdalmat, illetve a hátamnál. Voltam már vele többször is orvosnál, de nem találtak semmit. Februárban lesz két éve, hogy MR vizsgálaton voltam, de az sem mutatott ki semmit. Mivel a családomban elég nagy a hajlam a gyomor/hasnyálmirigy betegségekre, ezért rettegtek a legrosszabbtól. Érdekes, hogy olyan, mintha évente tél környékén jönne rám, és eddig nem tudtam, most viszont tudom eseményhez kötni. Pár napja ettem bolognait, a páromnak semmi baja nem lett tőle, nekem viszont rá 10-20 percre iszonyatosan elkezdett fájni a hasam, és habár azóta annyira nem fáj, mégis feszĂ­t, mintha levegős lenne, én pedig rettegek. A háziorvosom korábban azt mondta,hogy idegi alapon lehet, de nem gondolnám. Kérem, ha van valami tanácsa, hogy mit egyek, mit ne egyek, (Mert most jelenleg nem tudok enni/Nem merek enni semmit) illetve mi lehet ez, van-e lehetőség a legrosszabbra, akkor segĂ­tsen. Hipochonder vagyok elég nagy mértékben, és a háziorvosom ezért nem gondolja, hogy bármi bajom lenne és most el sem tudok jutni hozzá, mert a vizsgaidőszak középen vagyok.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a hasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező! A beteg vizsgálata , leletek ismerete nélkül nem adhatok konkrét véleményt. Mivel panasza évek óta, változatlanul jelentkezik, így fokozott aggodalomra nem látok okot. Ha bizonyos ételekre jelentkezik a fájdalom, akkor tanácsos azok kihagyása a napi étrendből. Nem értem, hogy miért készült az MR vizsgálat, más vizsgálat történt-e akkor vagy azóta. Hasi fájdalom jelentkezése esetén görcsoldó tablettát szedjen , kerülje a fűszeres , zsíros ételeket és ha elmúlt a vizsgaidőszak és panasza még fennáll, keresse fel háziorvosát hasi ultrahang, laborvizsgálat elvégzése céljából.


        Kérdés: 2020. január 22., 11:18; Megválaszolva: 2020. január 31., 12:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: