• Nyomásra hasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Abban kérném a segítségét hogy kb mar 1,5 éve fenálló tüneteim értelmet nyerjenek. A hasam jobb oldalan a lengőbordám környékén időnként gombóc szerű bizsergést érzek, nyomásra érzékeny viszont van hogy egyáltalán nem érzem és nem köthető semilyen mozdulathoz ami kiváltaná sem étkezéshez, sem máshoz! Ezenkívül a köldökom környékén szinten időnként furcsa érzést érzek es is visszatérő és szintén nem köthető semmihez ami kiváltaná. Az elmúlt 2 évben voltam 2x teljes vérképen ahol semilyen eltérés nem derült ki, illetve hasi ultrahang sem mutatott semmit. Tudna esetleg segíteni? A tünetek alapján ez mi lehet illetve hova kellene fordulnom? Előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a hasi dyscomfort témában

        Leírása alapján riasztó tünete nincs. Érdemes pár hétig probiotikumot használni, enni gyakran, rendszeresen, egyszerre kicsiket, valamint mozogni rendszeresen, intenzíven. Ha a panasz fokozódna, vagy más tünet is társulna hozzá, akkor érdemes tovább vizsgálódni (így első körben bélfal-fesuülésnek tűnik a panasz, aminek az oka lehet fokozott gázképződés vagy székletttovábbítási nehézség).


        Kérdés: 2020. január 08., 12:24; Megválaszolva: 2020. január 13., 07:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: