• C13-as Helicobacter kilégzéses teszt

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Helicobacter kilégzéses tesztre mennék, melynek a C13-as nem radioaktív változatát választanám. Kérdésem az lenne, hogy ennek az anyagnak mennyi a kiürülési ideje? Ugyanis szeretnék beadatni egy védőoltást, a Boostrixot (Di-Per-Te oltás), melyben adjuvánsként alumínium-hidroxid és alumínium foszfát található. Reagál-e a C13 izotóp ezzel a két Al molekulával? Van-e ennek a lehetséges reakciónak valamilyen élettani hatása vagy káros következménye? Mennyi idő teljen el a vizsgálat és az oltás között? Van-e jelentősége annak, hogy melyikre kerül sor hamarabb? Előbb az oltás legyen és azután a vizsgálat vagy fordítva? Válaszát köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a H. pylori kilégzés témában

        Nem befolyásolja a teszt és az oltás egymást, a sorrend is teljesen mindegy.


        Kérdés: 2019. november 22., 12:37; Megválaszolva: 2019. november 23., 18:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.