• Gasztroentologia Brlgyogyászat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! 51 éves mozgássérült férfi vágyó egy baktérium kezelés miatt Tienam infúziót kaptam egyhéten keresztűl napi háromszor. Szerdán jöttem ki a kórházból azóta feszűl, fáj a gyomrom a beleim, a nyelvem vörös és nincs izérzés a torkom nagyon fáj! A kórházban nem mondtak semmit! Ez az antibiotikumtól van? Meddig tart ez az állapot és mivel kezelhető? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a antibiotikum mellékhatás témában

        A hasi panasz lehet az antibiotikum kezelés mellékhatása, probiotikum használata gyorsíthatja a rendeződést. A torokfájást én nem tartanám a korábbi kezelés mellékhatásának, érdemes lehet fül-orr-gégészt felkeresni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. június 28., 11:09; Megválaszolva: 2019. június 28., 18:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr Úr. Nem régiben voltam vékonybél vizsgálaton maszek alapon, régebb óta fent álló alhasi (bélek környékéről eredőnek érzett) panaszaim miatt. Volt vastagbél tükrözés negativ, hasi ultrahang negativ, labor negativ...