• Hasi röntgen állandósult hasi görcsök miatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Az alábbi hasi röntgen lelet értelmezésében kérem a segítségét. " A rekesz alatt szabad levegő nem látható.Gyomorléghólyag megfigyelhető. A jobb colonfél meteoristicus,a coecum bélsaras,az ascendesben diskret kis folyadéknívó látható." A vakbelemet 4 éve követték. A gasztroenterológus Normix 200 mg.kúrát javasolt, amitől a rekeszizomba markoló fájdalom nem múlt el. Állás, járás közben olyan érzés, mintha a hasamon sok kiló súlyt cipelnék. Fekvő ,ülő helyzetben nincsenek tüneteim. Nem tudom,hogy milyen jellegű betegségre utalnak a panaszaim.Köszönöm előre is a választ.

        Dr. Plósz János válasza a natív hasi rtg témában

        A natív hasi röntge kórosat nem mutat, de a diagnózishoz sem visz közelebb. Ha a panaszt testhelyzet változás provokálja, lehet, hogy hasfali sérv áll a háttérben, ennek kizárására vagy igazolására hasi ultrahang, illetve sebészeti szakvizsgálat indokolt.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. május 21., 19:36; Megválaszolva: 2019. május 23., 08:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktornő! Panaszaim mostmár 2 hónapja tartanak, elég stresszes időszak van mögöttem, emiatt pánikrohamaim voltak. Elmentem rengeteg orvoshoz, pszichiáternél is voltam, aki kevert szorongásos depressziót állapított meg. A pánikrohamaim...