Hirdetés
      • Mi bajom lehet??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / Doktor úr! Panaszaim a következők: Székrekedés hasmenés váltakozása, általában sárgás nyákos mindkettő, egy hónapból kb egy hetet tudok normálisan wczni, ha nem akkor mindentől rohanás a wcre! Voltam már két vastagbéltükrözésen októberben végbélgyulladást találtak viszont a mostani tükrözésen semmit sem találtak a beleimben. A vékonybélből vettek szövettant chron gyanúra de nem mutatott ki semmit. Az orvos azt mondta reflux okozza a panaszaimat ezért most egy hónapig acilesolt kell szednem minden este. 2 éve kivették az epehólyagomat, emelett januárban endometriózist diagnosztizáltak egy petefészek ciszta műtét után. Emellett mostanában eléggé fáj a jobb bordámnál. Az epe okozhatna ilyet tüneteket? Ezt hogy tudom kivizsgáltatni? Hamarosan mennem kell gyomortükrözésre is de szerintem nem a refluxtol ilyen az emésztésem. Kerülöm a nagyon zsirosat csak vizet iszom mégis megy a hasam.. rengeteget fogytam már és eléggé unom ezt hogy aggodnom kell és fáj ☹️

        Dr. Plósz János válasza a hasmenés témában

        Az epehólyag-eltávolítás után gyakran előfordul hasmenéses állapot, de akár irritábilis bél szindróma is lehet a panaszok hátterében. Endometriosis szintén okzhat hasi fájdalmat. Epés panasz lehet a jobb bordaív fájdalom hátterében, de labor- illetve ultrahangos eltérés hiányában ez kevéssé valószínű. Érdemes gyakran, rendszeresen, lassan, nyugodtan egyszerre keveset enni, az étel kevés zsiradékot tartalmazzon (a folyamatosan bélbe jutó epesavak elhasználására), probiotikumot használni legalább 1 hónapig. Gyógyszeresen Meteospasmyl vagy Duspatalin tabl. szedése segíthet.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. április 16., 13:43; Megválaszolva: 2019. április 21., 11:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot! Gyomorfájdalmaim voltak és pirosas habos nyált köptem. A háziorvosom Esomeprazol 40 mg-ot írt fel esténként 1 szemet. 2 hétig szedtem amikor gyomortükrözésen nyelőcső gyulladást és túlzott savtermelést állapított meg az orvos....
        Tisztelt Doktor úr! 51 éves mozgássérült férfi vágyó egy baktérium kezelés miatt Tienam infúziót kaptam egyhéten keresztűl napi háromszor. Szerdán jöttem ki a kórházból azóta feszűl, fáj a gyomrom a beleim, a nyelvem vörös és nincs...
        Tisztelt doktornő! Panaszaim mostmár 2 hónapja tartanak, elég stresszes időszak van mögöttem, emiatt pánikrohamaim voltak. Elmentem rengeteg orvoshoz, pszichiáternél is voltam, aki kevert szorongásos depressziót állapított meg. A pánikrohamaim...