• Szúró hasi fájdalmak

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor! Szeptember végén elkezdett a hasam jobb oldala vakbél környékén szúrni. Bevittek a kórházba, nem találtak semmit. Azóta is rendszeresen fáj. Előfordul hogy hetekig semmi, de aztán megint. Februárban is voltam UH-n, nem találtak semmit. A januári véreredményem jó, csak a koleszterin magas. Most megyek majd újra vérvételre. Székletem az elmúlt egy hónapban kissé problémás volt. Egy hétig hasmenésem volt, de víz formájában. Azóta rendes székletem van, viszont pár hétig nyálkás volt, egyszer egy kis vér is volt rajta (van aranyerem). A hasam baloldala is szokott fájni köldök tájéknál. Mostanában a jobb oldalon is köldök tájéknál szúr, guggolásnál meg ha felhúzott lábbal ülök, akkor is. Tudna tanácsolni valamit, merre induljak? A háziorvosom sosem akar sehova beutalni. Köszönöm a segítségét!

        Dr. Plósz János válasza a hasi fájdalom témában

        A visszatérő jobb alhasi fájdalom lehet gyulladásos bélbetegség jele, de akár enyhe vakbél-gyulladás(izgalom) is. Ha a panaszok visszatérőek és huzamosabb ideje fennállnak, érdemes lehet egy vastagbél-vizsgálatot végeztetni vagy esetleg ehy hasi MR-t (vékonybél-vastagbél találkozásnál gyulladás?).


        Kérdés: 2019. április 15., 20:44; Megválaszolva: 2019. április 21., 11:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: