Hirdetés
      • Haspuffadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! Kb 3 hete hányinger, hasmenés kombinációval ébredtem. Ennek ellenére bementem dolgozni, egész nap émelyegtem, de nagy nehezen kibírtam. Másnap már jobban éreztem magam. Üzemorvosnál voltam, mert az éves alkalmasságim lejárt. Megtapogatott és azt mondta, hogy szerinte hasnyálmirigy gyulladásom van. Fel voltam puffadva. Elmentem ultrahangra, nem találtak semmit, a labor eredményem is jó volt, 3 érték volt kicsit magasabb Trilicerid 1,7 helyett 2,17 koleszterin 5.20 helyett 5,32 CRP szenzitív 5,2 helyett 7,56. Javasoltak nekem probiotikum kúrát meg diétát. A puffadásom nem múlt, ha ültem akkor 1 kis nyomást éreztem a gyomorszájamnál. Eltelt egy hét így, de nem használt a diéta meg a probiotikum kúra. Fogyni is kezdtem, étvágytalan voltam. Hétfőn már a közérzetem is rossz volt, délután mértem a lázam, 37.4 volt. Másnap visszamentem az üzemorvosomhoz is meg a háziorvosomhoz is mondtam, hogy nem változott a helyzet és, hogy már hőemelkedésem is van. Az üzemorvosom Itopride Supremex szedését írta fel probiotikum mellé. A háziorvosom Papaverin Takeda és Sumertolim gyógyszert. Ezek után sem múlt el. Már van időpontom gyomortükrözésre. Jelenlegi tüneteim: haspuffadás, étvágytalanság, hígabb világosabb színű bűzös széklet, 1 hete folyamatos hőemelkedés, a 3 hét alatt kb 5 kilót fogytam. Kérdésem csak annyi lenne, hogy a tünetek alapján mi lehet a baj? Én már túlaggódom magam, mert beírtam neten a tüneteket és a legrosszabbat dobta ki. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a haspuffadás témában

        Panaszát legnagyobb valószínűséggel gyomor-bélhurut, illetv az ezzel járó bélflóra-károsodás okozhatja. Érdemes széklettenyésztést végeztetni, könnyű-vegyes diétát tartani, másik típusú probiotikumot kipróbálni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. április 14., 15:06; Megválaszolva: 2019. április 21., 11:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot! Gyomorfájdalmaim voltak és pirosas habos nyált köptem. A háziorvosom Esomeprazol 40 mg-ot írt fel esténként 1 szemet. 2 hétig szedtem amikor gyomortükrözésen nyelőcső gyulladást és túlzott savtermelést állapított meg az orvos....
        Tisztelt Doktor úr! 51 éves mozgássérült férfi vágyó egy baktérium kezelés miatt Tienam infúziót kaptam egyhéten keresztűl napi háromszor. Szerdán jöttem ki a kórházból azóta feszűl, fáj a gyomrom a beleim, a nyelvem vörös és nincs...
        Tisztelt doktornő! Panaszaim mostmár 2 hónapja tartanak, elég stresszes időszak van mögöttem, emiatt pánikrohamaim voltak. Elmentem rengeteg orvoshoz, pszichiáternél is voltam, aki kevert szorongásos depressziót állapított meg. A pánikrohamaim...