• Tejérzékenység

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Kilenc hónapja folyamatosan puffadok, a tejtermékek fogyasztása után rossz a közérzetem. Az orvosom azt mondta, hogy laktózérzékeny vagyok, de a laktózmentes termékek fogyasztása mellett is folytatódtak a tünetek. Elmentem allergiavizsgálatra, ahol tejfehérje érzékenységet diagnosztizáltak. Azonban az elmúlt kilenc hónapban,azaz amióta a tünetek fenn állnak ,nem tartottam tejmentes diétát(mivel most tudtam meg , hogy semmiféle tejterméket nem fogyaszthatok). Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy ez a jövőben okozhat e bármi betegséget? Eddig nem alakult ki komolyabb betegség. Károsodhatott e olyan mértékben a vékonybelem, hogy pár év múlva daganatos betegség fog kialakulni emiatt? Előre is nagyon köszönöm válaszát! Tisztelettel és köszönettel

        Dr. Plósz János válasza a tejfehérje allergia témában

        Nem okoz maradandó eltérést az allergia, illetve a daganatos betegség rizikóját sem fokozza.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. március 10., 18:59; Megválaszolva: 2019. március 16., 09:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: