• Hasmenés szorulással!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! 4 napja kezdődtek a tünetek. Először fájt az aranyérem és nehezen ment a székelés, Most már nem fáj, inkább olyan érzés mintha dugó lenne a fenekemben Fürdés közben tapintható! Vérzés nincs! A székletem folyós, sötétbarna és nagyon büdös. Szorulásom van, de közben híg a széklet ez nyugtalanít, Családban volt daganatos, édesanyám aki 56 évesen végbélrákban hunyt el. Vitaminokat szedek. Utóbbi 1 évben rengeteg stresszeltem. Egy hete még várok hátha hat a reparon, ha nem akkor elmegyek orvoshoz. Ön szerint ez mi lehet?

        Dr. Plósz János válasza a hasmenés témában

        Lehet szólóban aranyeresség, de a széklet minőségének váltakozása illetve a szorulás mellett jelentkező folyékony széklet riasztó tünet lehet, egy rectoscopos (végbél) vizsgálat mindenképp javasolt. Addig a Reparon mellé érdemes Venotec vagy Detralex tablettát szedni, valamint az étrendben a rostbevitelt fokozatosan emelni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. február 02., 12:15; Megválaszolva: 2019. február 06., 02:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: