• Mi lehet még a baj?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Szép Napot! Olyan kérdéssel fordulok ide hogy van egy vérvételi papírom. Orvosok szerint jó de én többet szeretnék tudni. Monocyta: 11, 13%. Granulocyta: 47, 05%. Triglicerid: 0, 39mmol/l. DIBI: 4, 45. Pár hónapja kb egy hétig hánytam le is ment 10 kg (már visszaszedtem felét). Voltam gyomortükrözésen, rekeszsérv, patkóbél gyulladás és reflux. Ultrahangon semmi. Vár rám egy vastagbél tükrözés is. Viszont minden nap rosszul érzem magam. A jobb bordám alatt szokott szúrni, és pár napja a bör érzékeny a gyomornál. Lehet májbetegség vagy mi lehet még? Lehet nincs összefüggés a fenti diagnózissal de mindennap nehézlégzést érzek, kapok levegőt csak kifújni nehezebb.. iszonyú tarkó és vállfájásom is van mintha nyomnák és szúr is a tarkom egész nap, mostanában észrevettem hogy a nyakamnál sokszor az izom befeszül és fáj. A fejem is minden nap fáj a homlokomnál a torkom és az orrom mintha feszítene sokszor elönti a fejem a forróság. Két éve volt egy pánikrohamom azóta mindenki erre fog mindent.De én nem érzem hogy ez lenne a probléma, érzem hogy valami komolyabb:/ Hátha van valami, hogy hova forduljak még. Válaszát előre is köszönöm:)

        Dr. Szanyi Andrea válasza a hasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező! A vérképben észlelt nagyobb monocyta arány nem feltétlenül jelent kórosat, mivel a vérkép vizsgálatot automata végzi, akár lehetnek nagyobb lymphocyták is. A nagyobb monocyta szám bizonyos fertőzésekben szokott előfordulni, de erre vonatkozó panaszt-tünetet nem említett. A vastagbél tükrözés pontos okát nem írta le, talán a korábbi fogyás miatt javasolhatták. Az esetleges májbetegség epehólyag kövesség, gyulladás a laboratóriumi vizsgálatból és a hasi ultrahang vizsgálattal kiderült volna. A nehézlégzése miatt, amennyiben terhelésre jelentkezne, tüdőgyógyászati vizsgálatát esetleg javasolnám, viszont amennyiben testsúlytöbblete lenne, az is okozhatja ezt a panaszát. Feltételezem, hogy a vérnyomása rendben van és nem ez áll a fejfájása hátterében. Nem említi, hogy mivel foglalkozik, ülő illetve álló munkája van-e ami a mozgásszervi panaszait indokolhatja. Javaslom, hogy ha a még folyamatban levő vizsgálatai megtörténtek, akkor ezekkel keresse fel kezelőorvosát, hogy a szervi elváltozásokon túl milyen egyéb tényezők magyarázhatják panaszait.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2018. november 14., 22:35; Megválaszolva: 2018. november 20., 19:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: