• alhasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor nő! Panaszaim egy hónappal ezelőtt kezdődtek.Közel egy időben keresztcsonti és jobb alhasban érzett szúró fájdalmam volt, mely egyre erősödött.Pár nap alatt már az egész csípőm fájt, a jobb oldalamra feküdni sem nagyon bírtam, mert az alhasban érzett fájdalom is fokozódott ilyenkor.Sebész megvizsgált, nőgyógyászhoz irányított. A manuális és UH vizsgálat során is erős fájdalmat érzetem, de UH eltérés nem volt. Antibiotikus th. indult, 3 féle egymás után: Augmentin, Savulin, Zinnat.Hasmenésem lett (pedig probiotikumot szedtem végig).Fájdalmaim csak mérséklődtek. Egy alkalommal véres is volt a székletem. Orvostól orvosig jártam(járok) Készült natív és kontrasztos hasi és kimedence CT, mely különösebb elváltozást nem mutatott: "ovariumban néhány apró ciszta. A sigma bél régióban diverticulitisre utaló elváltozás nem mutatható ki. Coecu, terminális ileum régió szabad.Hasban nagyobb nycs., szabad folyadék nem mutatható ki." 3 hasi UH is negatív.Székletleotás folyamatban.Csípő RTG: mk.o. sacroileitist igazolt. Gasztroenterológus gasztroenterológushoz irányítottak, akit most szó szerint idéznék: " Csak egy hónaposak a panaszai? (elmondtam volna mik azok) Szarok rá! Legyen meg a leoltás, ha akarja akkor colonoscopia lesz" Ezek után már semmit nem mertem kérdezni.Enterol szedése mellett a 4. napom hasmenésem megszűnt, de ahogy abbahagytam ismét van, nem vizes, de nem formált széklet. Rettegek, hogy daganatom van.

        Dr. Árki Ildikó válasza a hasmenés, keresztcsonti fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! A gastroenterológiai vizsgálaton kívül, javasolható reumatológiai/ortopédiai vizsgálat, mivel a csípő rtg sacroileitist igazolt, mely magyarázhatja a panaszok egy részét. Javasolt a széklet vizsgálat clostridium difficile kimutatásának irányába is. Üdvözlettel.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó

        Kérdés: 2018. október 31., 12:52; Megválaszolva: 2018. november 04., 18:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr Úr. Nem régiben voltam vékonybél vizsgálaton maszek alapon, régebb óta fent álló alhasi (bélek környékéről eredőnek érzett) panaszaim miatt. Volt vastagbél tükrözés negativ, hasi ultrahang negativ, labor negativ...