Hirdetés
      • Komoly lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr! 25.szerda este mikor lefeküdtem aludni, semmi gond nem volt. 26.csütörtökön úgy ébredtem, hogy mikor levegöt vettem vagy tüsszenteni akartam, elöl a jobb oldalon borda iv alatt nagyon elkezdett szúrni. Aztán alább hagyott és csak akkor szúrt ha nagy levegöt vettem. Hétvégén a szúrások el el tüntek, de ma hajnalban is volt egyszer.Ha a bordaivet megnyomom akkor fáj de a bal oldal is érzékeny. Az alhasam viszont szinte mindig fáj mostanában. Nögyògyászilag nem volt gond.Sokat van székrekedésem szine válltozò. Normixot és utána flora balanct szedek néha mert tavaly elött végbéltükrözésen diverticulust állapitott meg az orvos.glutén érzékenységröl nemtudok de gyomortükrözéstöl félek..sokat csuklok, böfögök és a szelek is mennek. Cukorbeteg is vagyok és magas vérnyomásom van. Emellett anestra és helexet szedek.bár most a hétvégén kerültem. Emésztést segitö teát ittam. De az alhas jobb vagy bal oldalon szurkál vagy középtájt. Talán hipohonder vagyok de elsökörben hasnyálmirigy gyulladása, vagy rák jut eszembe, vagy májdaganat..aztán gyomor daganat, fekély... Orvoshoz, csak jövöhéten tudok menni.ÖN szerint mi lehet a gond? Nagyon komoly lehet? Elnézést a regényért, csak félek.Köszönöm válaszát! Tisztelettel

        Dr. Plósz János válasza a hasi fájdalom témában

        A bordaív alatti szúró fájdalom mellhártya-izgalom jele lehet, ez általában pár nap alatt sponán gyógyul. Az alhasi panasz okozhatja a székrekedés, összenövések, de konkrét okot csak vizsgáltok után tudunk mondani. A böfögés egyértelműen fokozott levegőnyelés eredménye. Mindenképp érdemes erre tudatosan odafigyelni, lassan enni-inni-beszélni, az "üres" nyeléseket kerülni. A panaszok alapján rosszindulatú folyamat komoly gyanúja nem merül fel.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. október 29., 05:43; Megválaszolva: 2018. október 30., 17:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: