• Colitis ulcerosa: mire számíthat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egyik ismerősömnél colitis ulcerosát diagnosztizáltak és arról szeretnék érdeklődni, hogy mire lehet hosszú távon számítani, mert most elég gyakran van kórházban.

        WEBBeteg szakértő válasza a Colitis ulcerosa témában

        Sajnos a colitis ulcerosa jelen tudásunk szerint nem gyógyítható, csak remisszioba (tünetmentes állapotba) hozható. Ez azt jelenti, hogy tünetmentes időszakok és panaszos epizódok váltakoznak. Az tünetmentesség hossza, a visszaesések gyakorisága és súlyossága nagy egyéni variációkat mutat. Sajnos ez a betegség élete végéig elkíséri, meg kell tanulnia együtt élni vele. 


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-08-11 22:25:04; Megválaszolva: 2011. április 08., 13:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Cím! Tavaly szeptemberben rosszuléteim voltak. Szédültem kivert a víz, hánytam. A tünetek miatt kértem egy labort ami magas gamma gt értéket mutatott. Az akkori hasi ultrahangon megállapították hogy epekövem és epehomokom...