• vastagbéldaganat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Olyn problémánk van, hogy a nagymamámnak (aki életében először és utoljára 56 éve volt orvosnál, amikor megszülte apukámat)3 hónappal ezelőtt egyik napról a másikra erős alhasi fájdalmi lettek, azóta nem bír enni és rendszeresen visszatérő fájdalmai vannak! Először, csak valami hólyag fertőzésre gondoltak, de mivel a tünetek nem szűntek kórházba került kivizsgálásokra: hüvelyi ultrahang, hasi ultrahang, ct (Az uterus felett-mogott tole erdemben nem elvalaszthatoan a sigma fala 7 cm hosszan szabalytalanul, jelentosen megvastagodott, kornyezo zsirszovet infiltralt es v.s. a uterust is beszuri. ), vastgabéltükrözés. Az orvos, akit sajnos egyáltalán nem foglalkoztat a dolog többször is azt mondta, hogy valószínűleg rosszindulatú daganat, de majd a szövettan mutat pontos eredményt. A háziorvosa is ezt mondta a papírok alapján, és hogy max. fél éve van hátra. Meglett a szövettan, nem találtak rákos sejteket a mintában, azt mondta a doktor, hogy lehet hogy fekély és újra meg kéne csinálni a viszgálatot, viszont a mamámat ez is megviselte és nem akarja... Nyilván nem diagnózist várok Öntöl, csak olyan előfordulhat hogy daganat, de mondjuk rossz helyről vesznek mintát és nem találnak rákos sejteket? Illetve azért a fekélyt a tükrözésen fel kellett volna ismerni? Meg hasmenése, véres széklete egyáltalán nincs mamámnak! Kérem írja le a véleményét, hogy Ön szerint mire számíthatunk!

        Dr. Papos István válasza a vastagbél témában

        A CT vizsgálat alapján felmerül a sigmadaganat lehetősége. Előfordulhat, hogy nem a megfelelő helyről történt a mintavétel, kisebb eséllyel lehet gyulladásos eredetű folyamat is a háttérben. Javaslom az ismétels biopszia elvégzését.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2016. augusztus 19., 12:27; Megválaszolva: 2016. augusztus 20., 07:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Cím! Tavaly szeptemberben rosszuléteim voltak. Szédültem kivert a víz, hánytam. A tünetek miatt kértem egy labort ami magas gamma gt értéket mutatott. Az akkori hasi ultrahangon megállapították hogy epekövem és epehomokom...
        Tisztelt Doktono! Kerem segitseget, gyomor tukrozeses leletem ertelmezeseben, melyet kepkent csatolok. 2 eve mutottek joindulatu gyomordaganattal, ez a minta nem onnan valo, a leletem szerint erosiok kornyekerol. Elrakosodhat ez? Visszafordithato? Van...
        Nagyon szépen köszönöm Plósz doktor úr villámgyors válaszát! Tanácsait megfogadom, a javasolt gyógyszereket beszerzem, és a jövőben is szeretnémmigénybe venni a segítségét. Tisztelettel Kárpáti János
        Tisztelt Plósz doktor úr, 20 évvel ezelőtt eltávolították az epehólyagomat, 16 évig panasz nélkül éltem, négy éve azonban "hepatico-jejunostomia utáni állapot, törvényszerűen cholangitises periódusok" lépnek fel. Idáig valahogy...
        Tisztelt Doktor Úr! Májmegnagyobbodásom miatt jelenleg is gasztroenterológiai szakrendelésen kivizsgálás alatt vagyok. A panaszom a jobb bordaív alatt kezdődött hasi fájdalommal, 6 hónappal ezelőtt, de sokszor a jobb alhasamban és a csípőm...
        Tisztelt Dr úr! 2 dologban kérném a véleményét. 1: Vashiány és gyomorégés panasszal fordultam orvoshoz, aki gasztorszkópiát csinált. Ennek eredményeképpen felmerült a gluténérzékenység gyanúja. De a vizsgálat eredménye nem...