Fenék fájdalom

Jó napot! A panaszom az lenne, hogy kb. 1 másfél eve taasztaltam elöször végbélnél görcsös összehúzódó fájdalmat. Ilyenkor, ha jön az inger szellentésre, nagyon összehúzodik Ott hátul, nyillal, és nagyon fáj. Èszre vettem, hogyha mostanában sokat ülök egy helyen, akkor elkezd fájni. Székletemmel nincsen baj. Egyébként nem folyamatos a panaszom, legutóbb fél éve nyilalt egy kicsit, de most pár napja már tart. Mi lehet a gond doktor nö? Kissebb aranyerem volt már, de nem volt vészes, kicsit viszketett, de el is múlt.

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza aranyér? témában

Kedves Levélíró!

Lehet aranyér is, akár belső, amit nem lát, vagy nem érzi az ujjával. Lehet berepedés, ami életmód következménye, vagy gyulladásos bélbetegség is. Első körben próbáljon kevesebb ülömunkát végezni, rendszeres mozgás, sok folyadék, és laza rendszeres széklet biztosítása (sok rost, kevés zsír és szénhidrát, sok zöldség, gyükölcs) . Ha tartósan fennállnak a panaszai megmutatnám proktológusnak (háziorvos ad beutalót) nehogy nagyobb baj alakuljon ki, a kezdődő gondokat megoldani könnyebb.

Kérdés: 2016. január 28., 16:57 ;Megválaszolva: 2016. január 29., 08:06
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Nagy mennyiségű széklet
Tisztelt Doktor Úr! Október végén tüdőgyulladást kaptam, amire Azi Sandoz nevű antibiotikumot írtak fel. Már az első szem bevétele után...
Gyakori megfázás/fertőzés
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A problémakör amiről kérdezni szeretnék, hogy az elmúlt időszakban egyre gyakrabban vagyok megfázva, és egyre lassabban...
érzészavar
Tisztelt webdoktor! Tegnap felvázoltam a problémámat (lófarok-szindróma gyanúja,nyeregérzés-zavar,merevedési problémák,porckorongsérv,visszatérő...
Vakbélműtét után
Tisztelt Doktor Úr! Szeptember végén operálták meg a 13éves lányomat vakbélgyulladásra. (hasi fájdalom és uh alapján) ,kezdődő hashartya...
Hasnyálmirigy, epehólyag műtét
Tisztelt Doktor úr! 2 hete írtam Önnek Lipáz érték enyhe emelkedése, gyomorfájás étkezés megkezdése után.. Ön akkor azt mondta, gyomor-bélhurut...