kicsit magasabb ggt érték

Kedves Doktornő! Egy régi influenza szövődményeként erősen vashiányos lettem. Akkor az tanácsolta az orvos, hogy egyek sok vastartalmú ételt: sóska, spenót, máj, igyak egy kis vörösbort. Miután a fizikai állapotom miatt a bevásárlás nem egyszerű, leginkább a fenti ételek többségét mirelite formában fogyasztom. Vörösbort egy hónapban egyszer kb max. 3 dl. mennyiségben iszom. Mégis lehet ez az ok? Esetleg mi más lehet még a háttérben. Az egyéb májenzim értékek is egy kicsit magasabbak. /Mindhárom 100 körüli/ Köszönettel: Zsuzso

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza májenzimek témában

Kedves Kérdező!

Ha a többi májenzim is magas, részletes kivizsgálás szükséges gasztroenterológián. Nagyon sok ok szóbajön: gyógyszermellékhatás, vírusfertőzés, anyagcserezavar, májelzsírosodást, autoimmun kórkép stb. A vashiány szintén ellenőrzendő, oka - ha továbbra is fennáll - vizsgálandó.

Kérdés: 2015. november 25., 13:34; Megválaszolva: 2015. november 25., 16:11
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Epeproblémák
Tisztelt Doktor/ Doktornő! 2016 októberében két műtétem is volt. Az elsőnél kivették az epekövet és az epehólyagot. Ezután a tükrözéstől...
Emelkedett májenzim értékek;...
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! A vérvétel eredményemben emelkedettek voltak a májenzim értékek, GOT: 65 (norm.: 5-40) ; GPT: 146 (norm.: 5-40) ;...
Májfunkciós értékek
Tisztelt Szakértő! Ma voltam vérvételen és aggasztanak a májfunkcós értékeim. GOT 48 GPT 48 GGT 76 ALP 168 Nem iszom alkoholt, mostanában elég...
Tünetek altatásos gyomor- és...
Tisztelt Doktornő! E hét hétfőn, azaz 4 nappal ezelőtt vettem részt altatásos vastagbél- és gyomortükrözésen bal oldali hasi fájdalom, és...
Tünetek altatásos gyomor- és...
Tisztelt Doktor Úr! E hét hétfőn, azaz 4 nappal ezelőtt vettem részt altatásos vastagbél- és gyomortükrözésen bal oldali hasi fájdalom, és...