Hotemin injekció mellékhatásai

Tisztelt Doktornő! Az alábbiakban kérném szíves segítségét. Tegnapi napon kimentem háziorvosomhoz, aki hotemin injekciót írt fel számomra.Derékfájásra panaszkodtam, illetve mozgásra éreztem hol élesebb, hogy kevésbé élesebb fájdalmat. Mondta, hogy ő vírusos eredetű gyulladásra gondol.Javasolta, hogy 3 db elégséges lesz a hoteminből, és rendbe fogok jönni. Én kértem a doktor urat, hogy írjon fel ha megoldható inkább injekció formában a problémámra valamit. Abból kifolyólag, mivel én tavaly nyáron clostridium difficile fertőzést kaptam egy antibiotikum miatt. Eléggé félek különböző gyógyszerektől, amelyek károsíthatják a bélrendszeremet.Ezidág panadol rapid tabletta szedésén kívül /fejfájásra, egyébre stb/ nem vettem be gyógyszert.Szerencsére nem volt rá szükség. Mondta a Doktor Úr, hogy akkor felírja ezt az injekciót, nem tablettában kapom. Teljesen meg is nyugodtam ez ügyben. Nem is olvasgattam a tájékoztatót, csak inkább azt olvastam el, hogy pontosan milyen típusú betegségekre szokták ezt adni. Ma azonban a 2. injekciót megkaptam, hazaértem, elolvastam, és nagyon megijjedtem, mert azt írja minden sorában, hogy bélrendszeri panaszok gyomor panaszok, tehát szinte emésztőrendszeri problémák tömkelegét sorolja a tájékoztató. Kérdeztem akkor tőle amikor felírta, hogy így, hogy én injekció formában kapom, így nem okoz e nálam panaszt, vagy esetleg bélrendszerbe bekerül e. Mondta, hogy nem mert a véráramba jut be. Érdeklődni szeretnék, hogy van e félnivalóm ez ügyben? Nagyon meglepett, nagyon félek tavaly óta a gyógyszerektől sajnos. Köszönöm szépen előre is válaszát. Üdv: Melike

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza Hotemin témában

Kedves Kérdező!

A Hotemin nem antibiotikum, hanem ún. nem-szteroid gyulladásgátló. A nem szájon át adott készítménynek is lehetnek gyomor-bélrendszeri mellékhatásai, de a direkt nyálkahártya károsító hatás a vénás készítménnyel kiküszöbölődik. A gyógyszer tájékoztatóra mindenfajta lehetséges mellékhatást felírnak, ezek egyáltalán nem biztos, hogy kialakulnak.

Kérdés: 2015. október 30., 11:56; Megválaszolva: 2015. október 30., 12:03
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Laktulóz hidrogén kilégzési teszt
Gyomor és vékonybéltükrözés
Tisztelt Doktor úr! Felszívódási zavar irányában felsőtápcsatorna vékonybél biopsiát kell, hogy elvégezzenek nálam, mert lefogytam és nem...
Sibo,Gyomorgyulladas
Tisztelt Doktor ur! Januarban vagy a covidtol vagy mert ettem ket romlott szendvicset megint sibos lettem.Egyszer mar voltam de helyre jottem.Most kaptam ra 1...
Laktóz érzékenység, igazolás
Tisztelt Doktor Úr, Abban kérném segítségét, hogy genetikai vizsgálattal, laktóz érzékenységet állapítottak meg nálam. (C/C lett az...