Komoly panaszok vagy nem?

Tisztelt Doktornő! Panaszaim, rosszulléteim már majd 1-éve kínoznak. Jobb bordaív alatti tompa olykor szúrkáló fájdalom ami a hátamba is kisugárzik."Tapadós", bűzös, csillogó világosbarna széklet. A jobb oldalamon aludni sem tudok mert ez a kellemetlen nyomó érzés mindig fenn áll.Vannak napok-hetek mikor panaszmentes vagyok, de a bordaív alatti nyomás mindig megvan.Tavaly voltam vérvizsgálaton, (a kreatinin szintem kicsit magas volt de értéken belüli) mellkasröntgenen, hasi ultrahangon, kardiológiai vizsgálaton, 24-órás vérnyomás mérésen, a vérnyomásomra írtak fel gyógyszereket mert kicsit emelkedett (140/90) volt. Már fél éve semmilyen gyógyszert nem szedek mert a vérnyomásom jó, néha kiugrik. Mikor rám tör a rosszullét, panaszaim a következők:szapora pulzus, székelési inger, ájulásérzés, halálfélelem, végbél táji erős fájdalom, remegés, szomjúság.Sípoló hang a füleimben, zúgás, mintha valami mély hangot, zúgást hallanék. A pszichiáter, mondta hogy kicsit szorongok és ez biztos pánikroham..Úgy gondolom hogy felismerem ha pánikrohamom van vagy ha ténylegesen rosszul vagyok. Alkalmanként ha alkoholt fogyasztok (1-hónapban 1-szer) a másnap az borzasztó, nem "sima"másnaposság hanem ájulásérzés, hasmenés, remegés és ilyenkor a bordaív alatti nyomás, fájdalom is erősebb. Mikor a panaszaim kezdődtek akkor a bordaív alatt csak egy kis pontban fájt és úgy érzem mintha ez egyre nagyobb területre terjedne.Epekőre tippeltem, de már 2-szer voltam ultrahangon és negatív lett.Olykor teljesen kimerült és gyenge vagyok alig állok a lábamon és a rosszullét gyötör, és rá fél órára teljesen jól leszek teli energiával, érthetetlen..Elnézést a sok panaszért de próbálok minden leírni ami eszembe jut.Volt hogy mikor kívántam nagyon az édességet és ettem is elég sokat belőle, utána majdnem elájultam úgy segítettek ki a levegőre.Néha dohányzom ha megkívánom de van hogy hetekig nem.180/85kg normális sportos testalkatom van.Külföldi munkám lelkileg kicsit megviselt, de úgy gondolom hogy ennek semmi köze a bordaív alatti nyomás érzésemnek, rosszulléteimnek.Nem vagyok "befordulós"típus, hobbim a motorozás, motorversenyzés ahol ki tudom adni a gőzt.Soha nem volt semmi bajom, orvost előtte szinte nem is láttam.Egyszerűen nem tudom honnan jönnek ezek a rosszullétek. Akkor is rosszul vagyok mikor jó a pulzus, vérnyomásom már mértem akkor is. Milyen további vizsgálatokat ajánl? Köszönöm szépen!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza hasi fájdalom témában

Tisztelt Kérdező!

Gasztroenterológiai vizsgálat, ha még nem volt, mindenképpen javasolható. Beszélje meg a tüneteit, panaszait háziorvosával, ő tud szakrendelésre is beutalót adni. Jobbulást kívánok!

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2015. október 03., 03:49; Megválaszolva: 2015. október 09., 00:38
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hasnyálmirigy gyulladas 4.
Kedves Dr Úr! Úgy döntöttem hogy ismételten Önhöz fordulok és a segítségét kérem. Mint múltkor írtam november vége óta újra kezdődtek az...
Lehet e hasnyálmirigy gyulladas? 3
Kedves Dr Úr! Köszönöm ismételten a segítségét! Nos az sbon a laborban az ldh mutatott eltérést 329 és 190 ig jó. Az amilaz 66 lipaz 38 crp 4...
Lehet e hasnyálmirigy gyulladas? 2
Kedves Dr Úr! Köszönöm szépen a gyors választ! Ha még engedi szeretnék pár kérdést feltenni! Mivel erős felhasi panaszaim vannak, jobb bordaiv...
Lehet e hasnyálmirigy gyulladas?
Tisztelt Doktor Úr! Ismeretlen a szakvéleményét szeretném kérdezni! Ma reggel erős gyomorszáji és jobb bordaiv alatti fájdalomra keltem. Illetve...
Furcsa hasi fájdalom
Kedves Doktor Úr! Pár napja azt tapasztalom, hogy egy jól behatárolható területen, ami a köldökömtől jobbra 6-7 cm-re, és a köldöktől feljebb...