Zsibbadás

Tisztelt webdoktoktor! Elöször is köszönöm kerdesemre a gyors valaszat! Sajnos negy napja furcsa zsibbadast erzek a fejemben es egy nap többször is jelentkezik, de szerencsere csak par masodpercig! Nagyon furcsa erzes es közben megszedülök es mar egyszer a baloldali arcomon is ereztem ezt a furcsa zsibbadast! Tegnap mar a tarkomon fölfele futott valami hidegseg borzongas zsibbadas sajnos pontosan nem tudom le irni ezt az erzest, de mindenesetre kellemetlen es ugyerzem, mintha olyankor, mintha elveszitenem az egyensulyomat! Egyebkent ülö munkat vegzek es dohanyzom! Orvosilag megallapitott migrenben szenvedek, ami egy honapban tizszer is jelentkezik! Tavaly a sürgössegire kerültem mert elviselhetetlen fajdalmam volt emiatt a gerincemböl, mintat vettek es ct felvetelt csinaltak, ami szerencsere mind kettö vizsgalat negativ volt! Olvastam a verkeringesi zavarrol es sajnos ennek a tünetei majdnem mind megegyezik az enyemmel! Volt mar ugy gyakrabban is hogy eltompult az agyam, de ez akkorsem hasonlithato össze a mostani tüneteimhez! Sajnos meg többekközött izületi problemaim is van, ami az orvosom szerint a maj betegsegem miatt van! A labfejem is negynapja duzzadt, ami eddig beg nemvolt! Szertetnem tudni, hogy most mitörtenik velem vajon most jelentkezik nalam a remes majrosszabbodas? Annyit tudok ;hogy mi a következmenye a hepatitisz majcirrozisnak! Elöbb utobb bekövetkezik! Elnezest kerek a hosszu irasert! Egyenlöre ennyi lenne a kerdesem;mi lehet ez? Elöre is köszönöm valaszat tisztelettel! Kunzendorf erika

Dr. Plósz János válasza fejzsibbadás témában

Kedves Erika, A zsibbadás, borzongás igazán nem szerepel a májelégtelenség, a májgyulladás tünettanában. Első sorban ideggyógyászati vagy fül-orr-gégészeti eltérés okozhatja. A lábdagadás lehet májelégtelenség eredménye (alacsony vér-fehérjeszint miatt), de ez késői jel szokott lenni. Lábdagadást okozhatja az ízületi gyulladás, vesebetegség, esetleg szívelégtelenség is. Tisztelettel,   Dr. Plósz János

Megválaszolva: 2008. augusztus 10.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Arcomba száll a vér
Tisztelt Doktor Úr! Az első adag AstraZeneca oltás után 2 héttel gyenge, napokig tartó fejfájás jelentkezett főként a tarkóm tájékán, illetve fekvő...
Zsibbadás
Kedves Dr nő! 32 éves vagyok, magasvérnyomással élek. 1 hete a fejemben, de csak a jobb oldalon, érzek furcsa bizsergő, hangysamászós érzést, bocsánat, de...
Zsibbadó fej
Tisztelt Doktor Nő! Érdeklődni szeretnék, hogy 24 éves férfi vagyok és elég stresszes a munkám és néha 2-3 naponta érzem, hogy zsibbad a fejem felül néha,...
Mi lehet ez? Allergia, vagy más?
Tisztelt Doktor úr, /nö! egyszer már írtam a problémámról, ami azóta sem szünt meg. Kb. 1hónapja vagy másfél lettem figyelmes arra, hogy idöközönként...
Egyiptomi megbetegedés.
Merckformin XR okozta állandósult...