hányinger, étvágytalanság

Tisztelt Doktor úr, Az elmúlt időszak az életemben nagyon feszített és megterhelő volt, (sok munka, nehéz költözés, vetélés, munkahely megszűnése) kb. másfél hónapja kezdtem egy tisztítókúrába, mert le akartam fogyni pár kilót, le is ment. Azóta viszont az étvágyam nem tért vissza, állandóan hányingerem van, remegek, ideges vagyok. Olyan gyengének érzem magam, hogy alig tudok belefogni valamibe, nem tudok enni, gondolkodni, éjszaka mindig felébredek, és nem tudok visszaaludni. Már reggel az ágyban érzem az idegességet és a hányingert. Ha magamba erőltetek valami ételt, sokszor jól esik, de van, hogy utána megfájdul a köldököm felett, és buborékok jönnek fel. A székletem nagyon furcsa, savanyú szagú és mustársárga. Tudna javasolni valamit, hogy mit tegyek? Segítségét előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza tisztító kúra témában

Mindenképp érdemes a rendszeres, nyugodt, kis étkezéseket beépíteni az életmódba, emellett nagyon fontos a stressz megfelelő feldolgozása (erre a legjobb módszer a rendszeresen intenzív testmozgás, legalább hetente 3x1 óra) . Pre- és probiotikumok használata is segíthet a panaszok enyhítésében. A remegés, idegesség lehet az alacsony vércukor jele, így ilyen esetben könnyen felszívódó szénhidrát fogyasztása segíthet.

Kérdés: 2015. május 07., 17:38; Megválaszolva: 2015. május 07., 20:34
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomorszáj feletti nyomás érzés
Gyomor problémák
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?